Capuccino Barbary

wpis w: Ciasta, ciasteczka, Przepisy | 0

Biszkopt ciemny: 8 jaj, 1 szkl cukru,4dkg kakao, 1 łyżka proszku do pieczenia,1 ½ szkl
mąki, 8 łyżek gorącej wody. Żółtka ubić z cukrem dodając po łyżce gorącej wody. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę i upiec 2 placki.

Wkładka kokosowa: 5 białek,1 szkl cukru, 20 dkg kokosu, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka mąki kartoflanej. Białka ubić z cukrem dodać kokos i pozostałe składniki.
Piec ok 30 min.

Krem: 5 żółtek, ¾ szkl cukru, cukier wanilinowy, 3 łyżki mąki zwykłej, budyń śmietankowy bez cukru, 2 szkl mleka, 1 ½ kostki masła, capuccino orzechowe.

Żółtka, cukier, cukier wanilinowy i capuccino utrzeć. Dodać mąkę i budyń oraz pół szkl mleka. Pozostałe mleko zagotować i wrzucić utarte składnik. Jak budyń ostygnie utrzeć
z masłem. Placki naponczować i przełożyć masą.