Muffinki z amarantusem i jabłkiem Renaty

wpis w: Ciasta, ciasteczka, Przepisy | 0

Miska I – 1 szkl mąki ( pół zwykłej i pół razowej), 2/3 szklanki płatków owsianych, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,4 łyżki amarantusa ekspandowanego ( popingu, amarantus zawiera więcej żelaza niż szpinak, bezglutenowy- można kupić na bazarze na ul. Hodowlanej)

Miska II – 3 jajka, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1/3 szklanki cukru brązowego, 1/3 szkl oleju, 1 starte jabłko

Wymieszać trzepaczką składniki miski II i następnie wrzucić wymieszane sypkie wcześniej składniki miski I.
Ciastem napełnić formy do muffinek i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 25-30 minut. Ok 20 szt