Leczo drobiowe Agnieszki

wpis w: Dania główne, Przepisy | 0

Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka, 60 dkg pieczarek, 4 papryki czerwone, 2 papryki zielone, 1 papryka żółta, 2 cebule czerwone, 2 cebule białe, 4 kabanosy, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 pomidory lub przecier, sól, pieprz.

Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić i podsmażyć. Wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić. Pozostałe warzywa pokroić w paski i dodać do mięsa. Podlać wodą i gotować ok 30 min. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w plasterki kabanosy. Dodać trochę przecieru pomidorowego.
Można też dodać zaprawkę z mąki ( 1,5 szkl wody, 1 łyżka przecieru, 2 łyżki mąki). Po ugotowaniu dodać wypłukaną czerwoną fasolę i doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą zmieloną papryką. Podawać z chlebem. Ok 15 porcji