Naleśniki po meksykańsku – Agnieszki

wpis w: Dania główne, Przepisy | 0

Usmażyć naleśniki ( z 1litra mleka)
Farsz: 4 szt. cebuli pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Mięso mielone 1 kg dodać do cebuli i smażyć razem. Dodać bazylię, oregano, vegetę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Na koniec dodać gotowy sos meksykański (Łowicz 0,5l). Nałożyć farsz na naleśnik, złożyć w trójkąt i polać sosem.

Sos: 3 łyżki śmietany, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę oraz sól, pieprz. Wymieszać i doprawić.

Surówka z marchwi:
1 kg marchwi zetrzeć na drobnych oczkach, dodać ½ szkl. śmietany, 1 mały majonez, 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę, sól, cukier, pieprz. Wymieszać.