Ciastka cynamonowe francuskie ślimaczki – Renaty

wpis w: Ciasta, ciasteczka, Przepisy | 0

1 opakowanie ciasta francuskiego –prostokąt, 2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, 1 łyżka stopionego masła, 3 łyżki cukru, 1 jajko.

Ciasto rozwijamy i smarujemy roztopionym masłem. Następnie wymieszamy cukier, cynamon z przyprawą korzenną równomiernie rozprowadzamy na cieście. Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu i smarujemy rozmąconym jajkiem. Kroimy na plastry grubości około 1 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 180 stopni z termoobiegiem ok. 15 min.

Zamiast cynamonu i przyprawy można dowolnie posmarować ciasto np. nutellą , kakaem, dżemem itp. Smacznego!