Błyskawiczna Kremówka – Basi

wpis w: Ciasta, ciasteczka, Przepisy | 0

1 litr mleka, 1 szkl. mleka, 1 ½ szkl. cukru, 1 ½ duże opakowanie krakersów, budyń śmietankowy, jajko, cukier waniliowy, 5 łyżek mąki zwykłej, 5 łyżek mąki ziemniaczanej

Masa: Zagotować 1 litr mleka z cukrem. W osobnej szklance mleka wymieszać budyń śmietankowy, łyżeczkę cukru wanilinowego, jajko i 5 łyżeczek mąki zwykłej i 5 łyżek mąki ziemniaczanej i dodać do gotującego mleka. Cały czas mieszać żeby nie przypalić, aż zrobi się konsystencja budyniu. Zalać budyniem krakersy ułożone na brytfance i następnie położyć na budyń warstwę krakersów. Jak wystygnie posypać cukrem pudrem:)