Zupa z kulkami drobiowymi – Zosi

wpis w: Dania główne, Przepisy | 0

Składniki:

  • 3 litry wody
  • 0,5 kostki masła
  • 2 marchewki-zetrzeć
  • 1 por pokroić
  • 4 kostki rosołowe drobiowe
  • 2 zupy pieczarkowe
  • 2 sosy pieczarkowe
  • serki topione (śmietankowy i z pieczarkami)
  • 0,5 kg pieczarek- drobno pokroić
  • 0,5 kg filet drobiowy- zmielić

Jarzyny każde z osobna smażyć i wrzucić do garnka. Do zmielonego mięsa dodać 1 jajko, garść bułki tartej, szczyptę soli i zarobić małe kulki.

Do garnka z wodą dodać kostki rosołowe, jarzyny, zupki i sosy (rozpuszczone w małej ilości wody). Następnie – do gotującej się wody-  wrzucić kulki, a na koniec serki topione i mieszać cały czas delikatnie aby się nie przypaliło.

Gotować ok. 20-30 minut.